FANDOM


Springfieldin ydinvoimala
Ydinvoimala
Osoite Teollisuustie 100
Valtio Yhdysvallat
Kaupunki Springfield
Käyttö Ydinvoimala
Omistaja Charles Montgomery Burns
Työntekijät Mm. Homer Simpson, Lenny Leonard, Carl Carlson ja Waylon Smithers
Ensiesiintyminen Joulurauha

Springfieldin ydinvoimala on ydinvoimala, jonka omistaa Herra Burns. Se on luultavasti Springfieldin tärkein energiantuotantolaitos.

Tietoa Muokkaa

Voimala, jonka keskus on Fissionator 1952 -fissioreaktori, on huonosti hoidettu johtuen sen omistajan, Montgomery Burnsin, saituudesta, mutta mahdollisesti myös turvallisuusvastaava Homer Simpsonin typeryydestä. Yllätystarkastuksessa voimalasta löytyi yli 342 turvallisuusriskiä, joiden korjaaminen maksaisi 56 miljoonaa dollaria. Burns kieltäytyi voimalan korjaamisesta. Voimala on ollut useita kertoja lähellä ytimen sulamista. Jos voimalassa on turvallisuustarkastus, tarkastajat löytävät näissä jaksoissa rottia rakennuksen rakenteissa, rikkoutuneita putkia ja myrkkytynnyreitä, ydinjätettä lasten leikkipaikalta, plutoniumia käytössä paperipainona, tuhoutuneita jäähdytystorneja (korjattiin yhdessä jaksossa purukumilla), luurankoja kellarissa, todella vaaralliset Geigermittarin lukemat, vilkkuvat punaiset "Vaara" -näytöt joista työntekijät eivät välitä. Hätäusloskäynnit ovat vain maalattu seinään. Kaikki voimalan ytimen sulamiset on estänyt Homer, mutta tosin painamalla satunnaista nappia konelaudassa.

Kymmenenvuotias Albanialainen poika nimeltä Adil Hoxha, joka oli oikeasti Albanian hallituksen vakooja, sai haltuunsa tärkeää tietoa voimalan toiminnasta vain pyytämällä Homerilta kierrosta voimalassa eräässä jaksossa.

Huoneet ja laitteet Muokkaa

Sektori 7-G Muokkaa

Sektori 7G

Sektori 7-G

Burnsin toimisto

Herra Burnsin toimisto

Taukohuone

Taukohuone

Sektori 7-G on paikka, jossa Homerin työpiste sijaitsee. Työpisteessä on turvallisuusohjaimia, joista yhtä käytetään tiettävästi ytimen sulamisen estämiseen. Työpiste on oikeastaan T-437 -turvallisuuskonsoli, jossa on paljon nappeja ja toimintoja mukaanlukien mittari joka näyttää ytimen lämpötilan. Siinä on myös voimalan itsetuhonappi, jota Homer painoi kerran vahingossa nukkuessaan. Jos ydin alkaa sulaa, Sektorin 7-G ovet sulkeutuvat ja se eristetään voimalasta. Syy tähän on tuntematon.

Viilennystornit Muokkaa

Ydinvoimalan yllä kohoaa kaksi suurta harmaata viilennystornia, joissa on atomin ytimen ja sitä kiertävien neutronien kuva. Voimalassa on paljon kahvimukeja, kynätelineitä ja ovia, joissa on sama kuva kuin viilennystorneista. Toinen viilennystorneista on ainakin kerran hajonnut ja korjattu purukumilla.

Herra Burnsin toimisto Muokkaa

Herra Burnsin toimisto sijaitsee voimalan ylimmässä kerroksessa. Toimisto on täytetty useilla ansaluukuilla, joihin pudotetaan ei-halutut vieraat. Luukut vievät kauaksi toimistosta (ainakin yhden tiedetään vievän altaaseen täynnä sähköankeriata). Toimistossa on myös imuputkia, jolla ei-haluttuja vieraita voidaan lähettää Lähi-Itään asti (Smithersin mukaan putki oli toimistossa jo ennen kun Burns aloitti työnsä voimalassa). Herra Burnsin pöydällä on nappeja, joilla ansaluukkuja ohjataan ja turvamiehet kutsutaan. Toimiston seinällä on ruutuja, joista näkee turvakameroiden kuvaa. Toimistossa on myös täytetty jääkarhu ja suuri ikkuna.

Taukohuone Muokkaa

Taukohuoneessa voimalan työntekijät pitävät kahvitaukonsa. Taukohuoneessa tarjoillaan kahvia ja donitseja. Taukohuoneen seinällä on työntekijöille tarkoitettu suuri motivaatiojuliste.

Ruokala Muokkaa

Voimalan ruokalassa työntekijät syövät lounaansa. Ruokalan alla on huone, jossa työntekijä pyörittää jättimäistä pyörää, mikä yhdistyy pieneen, pyörivään kakkutelineeseen jälkiruokaosastolla.

Suihkutilat Muokkaa

Springfieldin ydinvoimalassa on myös suihkutilat, jossa voimalan työntekijät peseytyvät joka työpäivä. Tiedetään, että jossakin vaiheissa voimalan suihkuista on tullut veden sijasta tulta.

Auditorio Muokkaa

Voimalassa on suuri auditorio, jossa pidetään pääasiassa kokouksia.

Epävirallista tietoa Muokkaa

Tulevaisuus Muokkaa

Eräässä tulevaisuuteen sijoittuvassa jaksossa nähtiin myös Springfieldin ydinvoimalan tulevaisuus. Sen viilennystornien lukumäärä oli noussut kahdesta viiteen, mikä voi viitata Springfieldin kasvavaan energiankulutukseen.

Tulevaisuudessa Lenny Leonard ja Carl Carlson on ylennetty johtoryhmään ja ylitarkastajana toimii Milhouse Van Houten. Robotit tekevät useita muita, alempiarvoisempia töitä, mutta Homer on yhä töissä Sektorilla 7-G.

Katso myös Muokkaa

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.