FANDOM


Springfieldin ala-aste Muokkaa

Springfieldin ala-aste (engl. Springfield Elementary School) on koulu, jota käyvät muiden muassa Bart ja Lisa Simpson sekä muut Springfieldin lapset.

Springfieldin ala-aste on törkeästi alirahoitettu koulu ja vain vaivoin yrittää selvitä epäpätevien ja välinpitämättömien opettajiensa, johtokuntansa, henkilökuntansa ja oppilaidensa kanssa.

Jaksoissa Separate Vocations ja Pokey Mom on kerrottu, että koulun maskotti on puuma. Lisa Gets an "A" -jaksossa taas kerrottiin Springfieldin ala-asteen olleen äänestetty "Koko Missourin raihnaimmaksi kouluksi" - ja se on siirretty Springfieldiin tiili tiileltä sen surkeuden vuoksi.

Koulun osoite on 19 Plympton Street. Se kerrottiin jaksossa Bart on the Road, jossa rehtori Skinner sai koululle osoitetun kirjeen, joka sisälsi hänen lentolippunsa Hongkongiin.

Sisällysluettelo Muokkaa

 • 1 Tilanne
  • 1.1 Opettajat
 • 2 Johtaja ja johtokunnan jäsenet
  • 2.1 Rehtori W. Seymour Skinner
  • 2.2 Ylitarkastaja Chalmers
  • 2.3 Leopold
 • 3 Opettajat
  • 3.1 Edna Krabappel
  • 3.2 Elizabeth Hoover
  • 3.3 Dewey Largo
  • 3.4 Brunella Pommerhorst
  • 3.5 Valmentaja Krupt
  • 3.6 Audrey McConnell
  • 3.7 Herra Glascock
  • 3.8 Herra Kincaid
  • 3.9 Herra Kupferberg
  • 3.10 Herra Johnson
  • 3.11 Neiti Mellon
  • 3.12 Herra Bergstrom
 • 4 Muu henkilökunta
  • 4.1 Talonmies Willie
  • 4.2 Otto Mann
  • 4.3 Ruokalan Doris
  • 4.4 Tohtori J. Loren Pryor
  • 4.5 Myra
  • 4.6 Neiti Phipps
  • 4.7 Talonmies Seamus
 • 5 Katso myös
 • 6 Viitteet

Tilanne Muokkaa

Opettajat Muokkaa

Muutamat opettajista ja muusta henkilökunnasta polttavat tupakkaa ja juovat, luultavasti siksi, ettei heitä kiinnosta opettaa oppilaitaan. Koulubussikuljettaja Otto Mannin on myös huomattu käyttävän luvattomia huumeita, ja yhdessä jaksossa Lisa huomaa marijuana-huumeen hajun ja huomauttaa, että "se haisee aivan kuvaamataidonopettajan huoneelta". Opettajat, esimerkiksi Elizabeth Hoover ja Edna Krabappel eivät näytä välittävän oppilaidensa saavutuksista ja näyttävät jo luovuttaneen heistä monen kohdalla. Koulun opettajat saavat palkkansa pesoina. Koulun ruoka on epähygieenistä, joka näkyy muun muassa "F-luokan lihana" , jota koulu käyttää.

Johtaja ja johtokunnan jäsenet Muokkaa

Rehtori W. Seymour Skinner Muokkaa

Pääartikkeli: Seymour Skinner

W. Seymour Skinner on Springfieldin ala-asteen rehtori, ja stereotyyppinen kasvatuksellinen byrokraatti. Hän ponnistelee pitääkseen sekaisen koulun hallinnassaan. Hän yrittää usein käyttää hyväkseen Lisa Simpsonin fiksuutta saadakseen koulun näyttämään paremmalta.

Skinnerin syntymänimi on Armin Tamzarian.

Ylitarkastaja Chalmers Muokkaa

Ylitarkastaja Gary Chalmers, Hank Azarian äänellä, on Springfieldin koulualueen ylitarkastaja. Hän teki ensiesiintymisensä jaksossa "Whacking Day". Chalmers on ankara ja huumorintajuton mies, hänellä on lyhyt pinna ja alhainen sietokyky epäjärjestykselle ja sääntöjenrikonnalle; hänen yleinen käytöksensä ja persoonallisuutensa ovat kuin armeijan komentajalla. Aina hänen vieraillessaan Springfieldin ala-asteella, jonkinlainen katastrofi tapahtuu, aina. Chalmers tunnetaan siitä, kuinka hänellä on tapana heittää ovet auki ja huutaa "SKIN-NER!" tai "SEY-MOUR!", johon Skinner usein vastaa "Y-ylitarkastaja Chalmers!". Hän on saanut Skinnerissä aikaan myös jonkinlaista vainoharhaisuutta.

Muutamissa jaksoissa, kuten "Bart the Finkissä", Chalmersin on nähty deittailevan Agnes Skinneriä Skinnerin suureksi harmiksi, vaikka joissakin jaksoissa hän mainitsee olevansa naimisissa. Chalmersin etunimi on paljastettu Garyksi "Yokel Chords"- ja "Wild Barts Can't Be Broken" -jaksoissa.

Leopold Muokkaa

Leopold (ääni Dan Castellaneta) on ylitarkastaja Chalmersin avustaja. Hän on suuri, rujo mies ja yksi niistä harvoista Simpsons-hahmoista, joilla on kulmakarvat. Kun rehtori Skinner päätetään korvata väliaikaisesti, Leopold astuu esiin ja kauhistuttaa kaikki lapset saamalla heidät kuvittelemaan hänen olevan sijainen, ja sitten yhtäkkiä kohteliaasti kertoo, että oikea sijainen on Ned Flanders. Lapset huokaisevat helpotuksesta. Jekku toistettiin, kun jaksossa "The PTA Disbands" Marge Simpsonista tuli sijaisopettaja. Leopold viittaa usein Springfieldin ala-asteen oppilaisiin "pikku friikkeinä".[1][2]

Opettajat Muokkaa

Edna Krabappel Muokkaa

Pääartikkeli: Edna Krabappel

Edna Krabappel on Springfieldin ala-asteen neljännen luokan opettaja. Joissakin jaksoissa hänet esitetään epäpätevänä opettajana, joka ei välitä oppilaistaan, etenkään Bartista. Hänellä on myös vaihteleva suhde rehtori Skinnerin kanssa. Jaksossa "Bart the Lover", Krabappel ilkkuu ajatukselle Skinnerin deittailusta koska "hänen äitinsä ei päästä häntä ulos leikkimään". Tästä huolimatta jossain jaksoissa Skinner ja Krabappel ovat joissain jaksoissa deittailleet.

Elizabeth Hoover Muokkaa

Pääartikkeli: Elizabeth Hoover

Elizabeth Hoover on toisen luokan opettaja Springfieldin ala-asteella, ja hänen ääninäyttelijänsä ovat Maggie Roswell ja Marcia Mitzman Gaven. Neiti Hoover on loppuunkulutettu vuosinaan yleisessä koulujärjestelmässä, ja jaksossa Lisa Gets an "A" hän toteaa avoimeksi juovansa säännöllisesti lounasaikaan. Hän on hyvin masentunut ja kyllästynyt työhönsä.

Neiti Hoover korvattiin kerran herra Bergstromilla, kun hän luuli, että hänellä oli Lymen tauti. Paljastui, että hänen tilansa oli vain psykosomaattinen. Niin oppilaat luulivat, että hän vain huijasi ja oli hullu. Sarjan alussa neiti Hooverin hiukset olivat siniset, sitten ne muuttuivat punaisiksi, sen jälkeen ne muuttuivat taas, ruskeiksi, ja jäivät sen värisiksi.

Dewey Largo Muokkaa

Dewey Largo (ääni Harry Shearer) on musiikin opettaja. Hän on hyvin epäluova ja erittäin surkea ja huono kapellimestari. Largolla ei ole ollut suurta osaa sarjassa, ja hänen oli alun perin tarkoitus olla vain kireä häiritsijä Lisalle. Largon tunneilla soitetaan usein Ison Britannian kansallislaulua God save the Queen. Largon luokassa on rintakuva Ludwig Van Beethovenista.

Seitsemännentoista kauden jaksossa "My Fair Laddy", Willien jätettyä Springfieldin ala-asteen taakseen, talonmiehen työt siirrettiin seuraavaksi alimmalle työntekijälle koulussa. Tämä henkilö oli Largo. Saman kauden jaksossa "Homer's Paternity Coot" kerrotaan, että Largo hyväksyttiin Juilliard Schooliin, muttei koskaan saanut hyväksymiskirjettä, koska se jäätyi Mount Springfieldin huipulle. Hän päätyikin sen sijaan Springfieldin ala-asteelle.

Myös seitsemännentoista tuotantokauden jaksossa "See Homer Run" kerrotaan, että Largo on homo. Jaksossa "Eeny Teeny Maya Moe" hän halusi sukupuolenvaihdosleikkaukseen näyttääkseen Julie Newmarilta. Hän kuitenkin joutui leikkaukseen, jossa hänestä tuli lyhyempi.

Jokaisen jakson introssa Largo potkii Lisan pois orkesterista.

Brunella Pommerhorst Muokkaa

Brunella Pommerhorst (ääni Tress MacNeille) on koulun liikunnanopettaja. Hän esiintyi ensi kerran jaksossa "Moaning Lisa", mutta hänen nimensä mainittiin ensi kerran vasta jaksossa "The PTA Disbands". Rouva Pommerhorst on nähty myös joissakin joukkokuvauksissa, mutta hän puhuu harvoin. Hänellä on vaaleat hiukset ja hänellä on usein mukanaan pilli. Jaksossa "Little Girl in the Big Ten" hän päättää Xena-valansa vuoksi reputtaa Lisan liikunnassa, mutta päättää kuitenkin antaa tälle toisen mahdollisuuden yksityistuntien avulla.

Valmentaja Krupt Muokkaa

Valmentaja Krupt (ääni Hank Azaria) on liikunnan opettaja. Hän on sijaisopettaja Brunella Pommelhorstille, joka päättää ottaa virkavapaata. Kruptilla on vaimo ja kaksi lasta, poika ja tyttö. Valmentaja Krupt nähtiin jaksossa "My Fair Laddy" ja hän esiintyy myöhemmin jaksossa "How the Test Was Won". On mahdollista, että hänen sukunimensä on johdettu sanasta "corrupt", joka tarkoittaa suomeksi turmeltunutta.

Audrey McConnell Muokkaa

Audrey McConnell (ääni Tress MacNeille) on kolmannen luokan opettaja. Hän esiintyy jaksossa "Bart vs. Lisa vs. the Third Grade". Esitellessään Simpsonin lapsia luokalleen hän viittaa avoimesti Neiti Hooveriin juoppona ja Neiti Krabappelini lutkana.

Herra Glascock Muokkaa

Herra Glascock (suomeksi: Herra Lasikikkeli) on opettaja, joka tulee hyvin järkyttyneeksi oppilaiden pilailtua hänen nimellään. Rehtori Skinner lupaa, ettei kukaan enää ikinä tee pilaa hänen nimestään. Hän lähti oppilaiden alkaessa nimitellä häntä uudelleen.

Herra Kincaid Muokkaa

Herra Kincaid on kuvaamataidonopettaja. Hänet on nähty jaksoissa "Separate Vocations" ja "Any Given Sundance", jossa hänen nimensä mainittiin ensi kertaa. Hän on hippi, ja polttaa marijuanaa.

Herra Kupferberg Muokkaa

Herra Kupferberg on ranskanopettaja, joka ei osaa puhua ranskaa. Hänen ääninäyttelijänsä on Hank Azaria. Hän puhui vain yhdessä jaksossa, mutta näkyi myös vielä myöhemmissä.

Herra Johnson Muokkaa

Herra Johnson on kolmannen luokan liikunnanopettaja, ja hänet nähtiin ensi kertaa jaksossa "Little Orphan Millie". Hän on köysikiipeilyn puolustaja. Odotetusti hänen oppilaidensa mielestä hänen tuntinsa ovat täysin turhia.

Neiti Mellon Muokkaa

Neiti Mellon on Springfieldin ala-asteen lahjakkaiden lasten opettaja. Hän näkee Bartin tämän huijattua älykkyysosamäärätestissään.

Herra Bergstrom Muokkaa

Herra Bergstrom oli neiti Hooverin sijaisopettaja tämän päätettyä ottaa virkavapaata pelätessään sairastuneensa Lymen tautiin.

Muu henkilökunta Muokkaa

Talonmies Willie Muokkaa

Pääartikkeli: Talonmies Willie

Talonmies Willie on nimensä mukaisesti Springfieldin ala-asteen talonmies, joka ajaa traktoria ja asuu torpassa koulun takana.

Otto Mann Muokkaa

Pääartikkeli: Otto Mann

Otto Mann on koulubussinkuljettaja. Hänen nähdyt vapaa-ajanviettotapansa ovat kitaran soittaminen ja huumeinen käyttäminen, hänet kun on nähty polttamassa kannabista (Homerin kanssa jaksossa "Weekend at Burnsie's".

Ruokalan Doris Muokkaa

Ruokalan Doris (ääni Doris Grau, tämän kuoleman jälkeen Tress MacNeille) on Springfieldin ala-asteen sarkastinen kokki. Hänet voi usein nähdä tarjoilemassa erittäin epätoivottuja aterioita, kuten eläinten elimiä ja liikuntasalin mattoja, koulun budjetinleikkausten vuoksi. Niiden vuoksi hänet on nähty myös koulun terveydenhoitajana.

Graun kuoleman jälkeen vuonna 1995 ruokalan Doris eläköitiin kunnioitettavan kymmenen vuoden työuran jälkeen. Hänet kuitenkin palautettiin Tress MacNeillen saavuttua hänen äänekseen. "Team Homer" -jaksossa selviää, että ruokalan Doris on Squeaky Voiced Teenin äiti.

Tohtori J. Loren Pryor Muokkaa

Tohtori J. Loren Pryor (ääni Harry Shearer) on koulun psykologi. Hän esiintyy ensi kerran jaksossa "Bart the Genius", jossa hän päättää lähettää Bartin älyllisesti lahjakkaiden lasten kouluun tämän huijattua älykkyysosamäärätestissään. Jaksossa "Bart Gets an F" hän kertoo, että Bart joutuu ehkä uusimaan neljännen luokkansa.

Myra Muokkaa

Myra on esiintynyt vain kerran, jaksossa "We're on the Road to D'ohwhere", rehtori Skinnerin sihteerinä.

Neiti Phipps Muokkaa

Neiti Phipps on koulun terveydenhoitaja. Hän esiintyy jaksoissa "Bart Gets an F", jossa hänen äänenään toimii Jo Ann Harris, ja puheettomassa roolissa jakossa "Lisa's Sax". Myöhemmissä jaksoissa on nähty, että Phipps on korvattu ruokalan Doriksella budjetin leikkausten vuoksi.

Talonmies Seamus Muokkaa

Talonmies Seamus on toinen talonmies koulussa ja talonmies Willien vihollinen. Hän esiintyy jaksossa "I Am Furious Yellow".

Katso myös Muokkaa

 • Luettelo Simpsonien hahmoista