Simpsonien wiki
Advertisement

Marjorie "Marge" Simpson on yksi animaatiosarjan päähenkilöistä. Hän on naimisissa Homer Simpsonin kanssa ja heillä on kolme lasta: Bart, Lisa ja Maggie. Marge on työskennellyt muun muassa ydinvoimalassa, poliisina, asunnonvälittäjänä, parisuhdeneuvojana, taiteilijana ja rinkeliyrittäjänä, mutta on aina palannut takaisin kotiäidiksi.

Marge tunnetaan sinisistä hiuksistaan ja noin metrin korkuisesta kampauksestaan.

Teinityttönä Marge oli Ringo Starrin ja näyttelijä Bobby Shermanin innokas fani, vanhempana hän on ihaillut Tom Jonesia, Lee Majorsia ja golfaaja Jack Nicklausta. Marge on harrastanut keilailua, maalaustaidetta, kehonrakennusta ja esiintynyt harrastajateatterin Viettelyksen vaunu -musikaalissa.

Sarjan hahmot ovat pitäneet Margen suurimpana ongelmana jatkuvaa nalkutusta kaikesta. Kun Springfieldiin tuli kasino, Marge huomasi kärsivänsä uhkapelihimosta. Eräässä jaksossa Margen kerrottiin pelkäävän lentämistä. Syyksi Marge kertoi, että hänen ollessa lapsi hän ei nähnyt isäänsä usein, mutta kerran näki, lentokoneessa stuerttina. Marge sai tästä traumoja, mutta on päässyt myöhemmin eroon lentopelostaan. Eräässä jaksossa hän mainitsi olevansa vasenkätinen, mutta hän tekee asiat oikealla kädellä, että se näyttäisi käytännöllisemmältä.

Margella on myös kaksi siskoa, kaksoset Selma ja Patty. Margen ja hänen siskojensa ääninäyttelijänä toimii Julie Kavner.

Advertisement