Simpsonien wiki
Advertisement


Margaret "Maggie" Simpson on fiktiivinen tv-sarja Simpsoneiden perheen nuorin lapsi. Maggiella ei varsinaisesti ole ääninäyttelijää, mutta tutin imemisäänen on tehnyt sarjan luoja Matt Groening. Maggien on vihjailtu olevan yksivuotias. Hän on kuitenkin kontannut Springfieldin läpi yksin, ampunut kyseisen kaupungin rikkainta miestä herra Burnsia, taltutti The Simpsons Moviessa EPA:n johtajan Russ Cargillin pudottamalla ison kiven hänen niskaansa, johtanut pikkulasten kapinaa päiväkodissa ja ajanut auton päin seinää. Maggien lempipuuha on "molskuttaa" tuttia suussa. Maggiella on yksi vihollinen, yksikulmakarvainen vauva.

Simpsonien alkuteksteissä Maggieen lyödään epähuomiossa kaupan kassan hintalappu, jossa on luku 847,63 dollaria. Tämä viittaa siihen, että lasketun arvion mukaan vauvan vuosittainen elättäminen Yhdysvalloissa maksaa keskimäärin 847,63 dollaria.

Maggien puhuminen[]

Malline:Juonipaljastus Maggie on toivonut pienestä pitäen pystyvänsä kävelemään kaatumatta ja puhumaan kunnolla. Jälkimmäinen on onnistunut paremmin, sillä jaksossa Lisan ensimmäinen sana (Lisa’s first word) Maggien kuultiin sanovan "daddy" (isi). Maggien äänenä oli Elizabeth Taylor. The Simpsons Movie -elokuvan lopputekstien aikana Maggie sanoo "sequel?" (suom. jatko-osa?), mikä on ensimmäinen sana, jonka Simpsonien perhe kuulee Maggien sanovan.

Eräässä sarjan jaksossa Homer sanoi perustavansa jalkapallojoukkueen ja muut Simpsonien perheen jäsenet nauroivat ja epäilivät hänen menestymistään. Maggie otti tutin suustan ja jokelsi hilpeästi niin, ettei siitä saanut selvää. Kohdalla oli kuitenkin tekstitys "The bold-headed Mama can't succeed!" (suom. Kalju äiti ei voi onnistua!). Maggie puhui myös jaksossa Bart vs. Thanksgiving, jossa Bartin mietteissä Maggie sanoi "on sinun vikasi, etten osaa puhua!". Jaksossa "Brother from the Same Planet" Maggie röyhtäisee aivan kuin sanoisi "Bart". Jaksossa Home Sweet Home-Diddily-Dum-Doodily (suom. Huostaanotetut) Maggie jokelteli Dadily-doodily (suom. isukki). Jaksossa "Homerin tuliliemi" Homer on silloisesta vihastaan Moeta kohtaan yhdessä vaiheessa aivan houreessa. Hän hokee itse koko ajan: Moe, Moe, Moe, ja hän kuulee myös Bartin Lisan ja Margen hokevan samaa kun he puhuvat. Homer kuulee myös Maggien sanovan sillä hetkellä "Moe".

Maggie on myös puhunut kahdessa Kauhujen talo -jaksossa, mutta Kauhujen talo -jaksot eivät noudata sarjan juonta. Jakson Kauhujentalo IX lopussa hän puhui Kangin äänellä: "Very well, I'll drive!" (suom. No hyvä on, minä ajan!) ja "I need blood" (Tarvitsen verta). Jaksossa Kauhujentalo V hän taas toteaa Darth Vaderin äänellä: "This is indeed a disturbing universe." (Tämä todella on hämmentävä universumi) tapettuaan talonmies Willien.

Maggie ei siis ole sarjan kuluessa varsinaisesti puhunut tuota yhtä sanaa lukuunottamatta, vaikka hän sanoikin ”Good night” (suom. hyvää yötä) jo ensimmäisessä The Tracey Ullman Show’n lyhytfilmissä. Maggie ei puhu myöskään jaksoissa, joissa hänet esitetään vanhempana. Niissä joku keskeyttää aina hänen puheenvuoronsa.

Muuta[]

Margen viedessä Maggieä päiväkotiin hän kertoo Maggien olevan allerginen päärynälle.[1]

Maggie osaa käsitellä aseita ikäisekseen erittäin hyvin. Maggie on muun muassa onnistunut ampumaan kaupungin rikkainta miestä herra Burnsia sekä jaksossa Isän poliisitoimi (Papa's Got A Brand New Badge) hän teki asekäteen ampumalla vaarattomaksi kokonaisen jengillisen mafioosoja, jotka uhkasivat Homerin henkeä. Samassa jaksossa näkyi, että Maggiellä on kivääri patjansa alla. Hän on myös pelastanut isänsä hengen ja keilannut täydellisen pelin. 19. tuotantokauden jaksossa Rysän päältä paljastuu, että Maggie pelaa nettipokeria ja Margen tullessa kotiin hän laittaa päälle vauvojen opetussivun.

Lähteet[]

Malline:Viitteet

Aiheesta muualla[]

Simpsoneiden hahmo
{{{kuva}}}
{{{nimi}}}
Sukupuoli: {{{sukupuoli}}}
Hiukset: {{{hiukset}}}
Ikä: {{{ikä}}}
Ammatti: {{{ammatti}}}
Tärkeimmät sukulaiset: {{{sukulaiset}}}
Ensiesiintyminen: {{{ensiesiintyminen}}}
Ääninäyttelijä: {{{ääninäyttelijä}}}

sq:Maggie Simpson simple:Maggie Simpson

sh:Megi Simpson

  1. Simpsonit, 4. tuotantokausi, ”Viettelysten Marge”
Advertisement