Simpsonien wiki
Advertisement

Käyttö[]

{{Simpsons-hahmo
 || kuva       = 
 | nimi       = Lenny Leonard
 | sukupuoli    = Mies
 | ikä       = 35
 | hiukset     = Tummanruskeat
 | ammatti     = töissä springfieldin ydinvoimalassa
 | sukulaiset    = 
 | ensiesiintyminen = Sulhanen
 | ääninäyttelijä  = Harry Shearer
}}


Lenfard "Lenny" Leonard on fiktiivinen piirroshahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Simpsonit. Hän työskentelee Springfieldin ydinvoimalassa Homer Simpsonin ja Carl Carlsonin työkaverina. Ensimmäistä kertaa Lenny nähtiin jaksossa Sulhanen. Hahmon ääninäyttelijä on Harry Shearer.

Lenny on Homerin ja Carlin parhaita kavereita. Hän on 35-vuotias, naimaton ja uskonnoltaan buddhalainen, tosin hänet on nähty mukana kristillisen kirkon jumalanpalveluksissa. Lennyllä on maisterin tutkinto ydinfysiikassa. Hän on sotasankari, kuulunut valamiehistöön kolmesti ja on taitava kitaristi. Hän kuului myös muinaiseen Kivenhakkaajien (Stonecutters) veljeskuntaan, kunnes se lakkautettiin, jolloin hän liittyi sen seuraajaan Ei Homereita -veljeskuntaan.

Lenny on käynyt plastiikkakirurgilla kasvojenkohotuksessa ja hänellä oli timanttipaikka hampaassaan, kunnes eräs hänen työtovereistaan varasti sen Lennyn hymyillessä liian leveästi. Lenny on myös hankkinut napatimantin. Lennyllä on myös erittäin herkistynyt silmä ja hänen lääkärinsä on kieltänyt vanukkaan tai palapelin palojen joutumisen silmään. Silti hänellä on huonoa onnea silmänsä kanssa. Tästä onkin muodostunut sarjassa toistuva vitsi.

Työpaikallaan Lenny on kerran ylennetty voimalan johtajaksi herra Burnsin menetettyä omaisuutensa. Eräässä tulevaisuusjaksossa nähtiin myös Lenny mukana voimalan johtokunnassa Burnsin kokouksissa. Voimalan lisäksi Lenny on työskennellyt myös Springfieldin aikuiskoulutuskeskuksessa tupakanjauhamiskurssin opettajana.

Lenny on ilmeisesti poliittiselta kannaltaan republikaani, sillä hänen rinnassaan on suuri Bob Dolea ja Jack Kempiä tukeva tatuointi, Yhdysvaltain vuoden 1996 presidentinvaalien ajalta.

Monessa Simpsonit-jaksossa on ollut viittauksia tai vitsejä, että Lenny ja Carl olisivat homoseksuaaleja. Asiasta ei kuitenkaan ole mitään todisteita. Kyseessä saattaa olla myös yksi Simpsoneiden jatkuvista vitseistä samaan tapaan kuin Burnsin terveys ja Moen itsemurhataipumus.

Marge on luultavasti hieman ihastunut Lennyyn, sillä kun Homer yritti etsiä kaukosäädintä, hän katsoi Margen tukasta, ja löysi Lennyn kuvan, jossa oli vielä sydämiä. Marge on myös huokaillut ihastuneesti Lennyn perään.

Advertisement